Bammat'ın Basaria'ya iletilmek üzere Vehib Paşa'ya gönderdiği telgrafın akıbetini Esat Paşa'ya sorduğu mektubu - Bammat, Haydar, 1890-1965 (My University, 1918)
Bammat mektubunda, 27 Haziran tarihinde Abhazya’daki Kuzey Kafkasya Hükümeti’nin temsilcisi Simon Basaria’ya vermesi için Vehib Paşa’ya bir telgraf gönderdiğini ve telgrafında milli topantı için Abhazya’dan İstanbul’a özel bir delege göndermesi teklifinde bulunduğunu yazmaktadır. Ancak Vehib Paşa'nın bu telgrafı almadığını belirterek Esat Paşa'ya ulaşıp ulaşmadığını, eğer eline geçti ise bunun Basaria’ya gönderilip gönderilmediğini öğrenmek istemektedir. Eğer gönderilmediyse isteklerinin Basaria’ya acil bir şekilde bildirilmesini Esat Paşa'dan rica etmektedir.
Keywords: Bülkat, Mehmet Esat, 1862-1952; North Caucasus; Abkhazia; Kaçı, Mehmet Vehip, 1877-1940; Basaria, Simon, 1884-1941; National Assembly