Türkiye’deki şeker ticareti ile ilgili bilgiler veren, siyasi konulardan, kendilerinin faaliyetlerinden ve neler yapmaları gerektiğinden bahseden Alihan Kantemir'in Haydar Bammat'a mektubu - Kantemir, Alihan, 1886-1963 (My University, 1931)
Alihan mektubunda iki konudan bahsetmektedir. Birincisi, Türkiye’deki şeker ticareti ile ilgili bilgiler vermektedir. Kendisinin bu konuyu en iyi bilen şahıslardan Aziz ile konuştuğunu ve bu konuda bilgiler toplamakta olduğunu bildirmektedir. İkincisi, siyasi konulardan, kendilerinin faaliyetlerinden ve neler yapmaları gerektiğini bahsetmektedirler.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Kantemir, Alihan, 1886-1963; Aziz Bey; Namitok, Aytek, 1892-1963; Sultan Kılıç Girey, 1880-1947; Shakov, İsmail; Elekhoti, Tambi, 1889-1952; Chermoev, Abdulmecid, 1882-1937; Delegation; Ankara-Turkey