Haydar Bammat'ın "Kuzey Kafkasya'nın Uluslararası Durumu" başlıklı yazısı - Bammat, Haydar, 1890-1965 (My University, 2026)
Bu yazıda; 19. yüzyıl sonları ve 20. yüzyıl başlarında Kuzey Kafkasya'da yaşanan başlıca tarihi olaylara atıfta bulunularak, Kuzey Kafkasya'nın bağımsızlığının Kafkas ötesinin teminatı olduğu ve elbet birgün bunun Kafkas ötesi milletler tarafından da anlaşılacağı belirtiliyor.
Keywords: La situation international du Caucase du Nord (Article); North Caucasus-History; Caucasians; Russia; Europe