Ramishvili'nin gittiğinden, kendisinin güvende ve serbest olduğundan, Kafkasya ile ilgili elde ettiği bilgilerden bahseden Alihan Kantemir'in Haydar Bammat'a mektubu - Kantemir, Alihan, 1886-1963 (My University, 1921)
Sen gittikten sonra gördüklerimi ve yaşadıklarımı detayları ile sana yazamadım. Ramişvili gidiyor. Ben şimdi güvendeyim ve serbestim. Sen gittikten sonra Kafkasya’nın durumu ile ilgili çok önemli bilgiler elde ettim. Çalışmak lazım. Bizimkileri ve Azerileri harekete geçirmek lazım.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Kantemir, Alihan, 1886-1963; Ramishvili, Noe, 1881-1930; Elmurzayev; Chermoev, Abdulmecid, 1882-1937; Kotse, Pşımaho, 1884-1962; Bammat, Reşide, 1866-1931; Bammat, Zeynep Chermoev, 1905-1977; Mountaineers; Azerbaijanis; İstanbul-Turkey