Alihan Kantemir'in, dayısı Bekir Sami Kunduh'un bahsettiği konular hakkında Haydar Bammat'a gönderdiği mektup - Kantemir, Alihan, 1886-1963 (My University, 1938)
Hacı’nın Hatay meseleleriyle meşgul olması sebebiyle, dayısının (muhtemelen Bekir Sami Kunduh'tan bahsediliyor) onunla proje üzerinde konuşmaya fırsat bulamadığını ve Ankara’ya gittiğini, "dayı"sının bu konu hakkında "Hacı" ile konuştuktan sonra anlatacağını bildirmektedir. 11 no'lu sayıda yayınlanmış olan müellifsiz makaleden bahsetmektedir. İngiltere ile olan dostluktan, aralarında Aziz Alpaut'un da olduğu, "Gag", "Lıs", "Teyze" kod adlı kişiler hakkında çeşitli bilgiler vermektedir. Mektubun ekindeki mektuba atıfta bulunarak "Anlamadığım mektubu ekliyorum" demektedir. Mektubun ekinde imzası tanınmayan tek sayfalık başka bir mektup bulunmaktadır.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Kantemir, Alihan, 1886-1963; Kunduh, Bekir Sami, 1865-1933; Alpaut, Aziz, 1895-1988; Gag (Codename); Lıs (Codename); Teyze (Codename); Mensheviks; Bolsheviks; England; Hatay-Turkey; Eskişehir-Turkey; Ankara-Turkey; Paris-France; Japan; Czech Republic; Articles