Jäschke'nin 1918 tarihli Dostluk Anlaşması'nı aldığını Bammat'a bildiren mektubu - Jäschke, Gotthard, 1894-1983 (My University, 1957)
8 Haziran 1918 tarihli Dostluk Anlaşması'nın Türkçe versiyonunu aldığını Bammat’a bildirmektedir. Bu anlaşmanın orjinalinin Türkçe mi yoksa Fransızca mı olduğunu sormakta ve "Die Welt des Islams" dergisinin yeni sayısı çıktığında kendisine göndereceğini yazmaktadır.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Treaty of Friendship, 1918; Azerbaijan; Georgia; Ottoman Empire; Die Welt des Islams (Journal)