Paris'teki grubun kendi partilerine katılmasını isteyen, kendi partilerinin amaçlarından ve faaliyetlerinden bahseden, maddi yardım talep eden Murat Khatagogu'nun Haydar Bammat'a mektubu - Khatagogu, Murat (My University, 1927)
Alihan ve Pşımaho’nun Said ile iş birliği yapıp yapmadığı belli değil hala. Pşımaho İstanbul’daki merkeze mi girmeyi düşünüyor? Eğer böyle bir şey söz konusu ise bize bildirebilir misin? Paris’teki sizin grubun bizim partiye girmesi ile ilgili meseleyi tekrar gündeme koy. Bize o kadar ağır geliyor ki, bu mesele bir adım bile ilerlemedi.... Akabinde de kendilerinin partisi ve faaliyetleri, amaçları hakkında teferruatlı şekilde anlatmakta ve Haydar Bammat’in maddî destekte bulunmasını rica etmektedir. Lig’e girmenin kendilerine getirdiği yararları ve Gürcülerin Lig’den çıkmalarına gerekçe olarak kendilerini göstermekle yanlış yolda olduklarını savunmaktadır... Gurevich, Lig adına 15 Kasım’da “Doğu Avrupa’da Savaş ve Barış” adlı tebliğ sunacak.... Fransa’daki sizin “çalışmalarınız” hakkında hiçbir şey bilmiyorum ve anlamıyorum. “Üçlü Konsey” nedir? Bütün bunları açıklar mısın? Orada ne yapıyorsunuz? 16 Kasım. Haydar Bammat param olmadığı için gönderemedim. Gurevich tebliği sundu, ancak bitmedi 22 Kasım’da müzakeresi yapılacaktır....
Keywords: Khatagogu, Murat; Bammat, Haydar, 1890-1965; Kantemir, Alihan, 1886-1963; Kotse, Pşımaho, 1884-1962; Şamil, Said, 1901-1981; İstanbul-Turkey; Paris-France; Georgia; Gurevich