Ağabeyi Mustafa Karabağ'ın Ankara'daki girişimleriyle Trabzon'daki eski işine iade edileceğini umduğunu, Trabzon'a seyahati ve oraya gidene kadar yetecek şekilde maddi yardımda bulunmasını isteyen Şamil Karabağ'ın Haydar Bammat'a mektubu - Karabağ, Şamil (My University, 1940)
Kara mektubunda kendi durumundan bahsetmektedir. Ankara’dan yapılan müracaatlar ve sonunda ağabeyinin yardımları sayesinde bir işe başlama imkanı olduğunu haber vererek kendisine teşekkür etmektedir. Bir de yaşamı ve Trabzon’a gidebilmesi için maddi yardımlarda bulunmasını rica etmektedir. Ağabeyinin ne zaman geleceğini sormaktadır.
Keywords: Karabağ, Şamil; Bammat, Haydar, 1890-1965; Karabağ, Mustafa; Turkey; Ankara-Turkey; Trabzon-Turkey; Kumkapı-İstanbul; İstanbul-Turkey