Dağlı Hükümeti tarafından finansman ve silah desteği için Kuban, Don, Kırım ve Ukrayna’da temaslarda bulunmak üzere görevlendirilen ve Tiflis’e dönen Pşımaho Kotse’nin hükümet üyelerine sunduğu rapor - Kotse, Pşımaho, 1884-1962 (My University, 1918)
Uzun bir kayıptan sonra iki hafta önce Tiflis’e geldim, asında bu dönem içinde Kuban’da, Don’da, Kırım’da ve Ukrayna’da bulundum ve Sivastopol yoluyla Kiev’e geçtim. Buralarda ne gördüğümü, ne duyduğumu, neler yaptığımı ve buralara gelmekle neler elde ettiğimi bizim delegeye bilgi vermekle görevlendirildim. Yazıda bu bölgelerdeki siyasi olaylar hakkında önemli bilgiler bulunmaktadır.
Keywords: Tbilisi-Georgia; Don-Ukraine; Crimea; Sevastopol-Ukraine; Kyiv-Ukraine; Wilhelm II, 1859-1941; von Hindenburg, Paul, 1847-1934; Germany; Kuban District; Turkey; von Kressenstein, Friedrich Freiherr Kress, 1870-1948; Vladikavkaz-North Ossetia-Alania; Mitayev, Ali, 1881-1925; Berlin-Germany; Jabağı, Vassan Girey, 1882-1961; İzzet Pasha; Kotse, Pşımaho, 1884-1962; Union of Mountain of the Caucasus