Şeyh Şamil'in İstanbul'daki Fransız elçisine gönderdiği mektup - Şeyh Şamil, 1797-1871 (My University, 1857)
Şeyh Şamil'in İstanbul'daki Fransız elçisine gönderdiği mektupta Kafkasyalıların kendilerinden çok daha güçlü ve kalabalık bir devletin tebaasıyla savaşmakta olduğu, Rus barbarlığının ulaştığı boyutlar ve en büyük arzularının Osmanlı Devleti'ne ve Padişaha sadık kalmak olduğunu vurguladığı mesajının Fransızca transkripsiyonudur.
Hijri calendar: Receb 1273
Keywords: French Embassy-İstanbul; Caucasus-Russian relations; Dagestan; Ottoman Empire; İstanbul-Turkey