Ankara'dan haber gelmediğinden, M. Emin ve diğer arkadaşların da şimdilik beklemede olduklarından bahseden Halil Bey Hasmemmedov'un Haydar Bammat'a mektubu - Hasmemmedov, Halil Bey (Gürgören), 1873-1945 (My University, 1943)
Sizin buraya gelmeniz çok iyi olurdu. Benim işlerime gelince Ankara’dan hala cevap gelmedi. M. Emin ve bizim diğer arkadaşlar da şimdilik gelmediler ancak bekliyorlar.. Bütün Kafkasya ile ilgili şimdilik çok önemli ve ciddi bir şey yok... detaylı bilgi içeren mektup almadığınızı toplantı öncesinde Alihan’a bildireceğim.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Hasmemmedov, Halil Bey (Gürgören), 1873-1945; Resulzade, Mehmed Emin, 1884-1955; Mehdiyev, Mir Yakup, 1891-1952; Kantemir, Alihan, 1886-1963; Caucasia; Ankara-Turkey