Tedavi masrafları ödenmediği için Almanya'ya dönüp bir sanatoryuma gitmesi gerektiğini, bir kuruş parasının olmadığını ve yardım istediğini bildiren Fritz. R. Hurr'un Haydar Bammat'a mektubu - Hurr, Fritz. R., ?-1943 (My University, 1943)
Size sürpriz bir gelişme için yazıyorum. Bu ayın 15’ine kadar Almanya’ya dönmüş olmam gerekiyor. Neler olup bittiğini bilemiyorum. Doktor bana bağlı olduğum dairenin dış ülkede nekahat (kur) için daha fazla ödemeyeceğini bildirdi. Almanya’da bir sanatoryuma gitmem için de bir tarih verildi. Her şey birden sürpriz olduğu için bazı sorunlarım var, özellikle para konusunda. Eğer sizin Kafkasya vatandaşları ile olan dostane ilişkilerinizi bilmesem böyle bir ricada bulunmazdım. Sizi yakından tanımak fırsatı olmadan birden bire gitmek mecburiyetinde kalmam beni çok üzdü. Fakat siz halden anlarsınız. PS. Size tekstil kuponları gönderiyorum. Buradaki hastalar bana verdi. Siz onları belki kullanabilirsiniz.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Hurr, Fritz. R., ?-1943; Berlin-Germany; Davos-Switzerland; Sanatorium