1954 Cenevre Konferansı sonrasında kaleme alınmış bir yazı - Bammat, Haydar, 1890-1965 (My University, 2026)
İsimsiz ve tarihsiz belgenin yazım tarzından Haydar Bammat tarafından 1954 Cenevre Konferansı akabinde yazıldığı anlaşılıyor. Bammat'ın bir makale taslağı olarak hazırlamış olması muhtemel bu yazı, savaş sonrası dünya dengeleri ve Almanya'nın durumuyla ilgili ilginç tespit ve değerlendirmeler içermektedir.
Keywords: Geneva Conference, 1954; Berlin Conference, 1954; Western Allies-Russian relations; German unification; German-Russian relations; European security; Disarmament negotiations; Eisenhower, Dwight D., 1890-1969; Adenauer, Konrad, 1876-1967