Dağıstanlılar, Çeçenler ve Çerkezler adına Başkan tarafından kaleme alınmış mektup - (:unkn) unknown (My University, 1924)
Dağıstanlılar, Çeçenler ve Çerkezler adına yazılan bu mektupta, Kafkasya halkının 19. yüzyılın başından 1864 yılına kadar Rusya işgaline karşı savaştmakta olduğu ifade edilerek, Milletler Cemiyeti’nden bu zor durumda olan halkın kendi özgürlüklerine kavuşmaları için Kafkasya halkını desteklemesi ve Rusya’nın zorbalığını ve diktatörlüğünü durdurması istenmektedir.
Keywords: League of Nations; Dagestan; Chechnya; Circassia; Caucasus; Soviets; Paris-France; Genève-Switzerland