Azerbaycan ve Gürcistan devletleri arasında üç yıllık bir süreyi kapsayan ve üçüncü bir cumhuriyetin de katılabileceği (Ermenistan kastediliyor) savunma amaçlı yapılan askeri işbirliği anlaşması - (:unkn) unknown (My University, 1919)
Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Hükümeti, Dışişleri Bakanı Caferov, Savunma Bakanı Mehmendarov, Genel Kurmay Başkanı General Sulkeviç, Gürcistan Hükümeti, Dışişleri Bakanı Gegeçkori, Savunma ve İçişleri Bakanı Ramişvili, Savunma Bakan Yardımcısı General Gedevanov, Savunma Konseyi üyesi General Odişelidze, Zakafkasya Cumhuriyetlerin bağımsızlıklarını tehdit eden durumlar ile tanıştıktan sonra aşağıdaki anlaşma yapıldı. Bu anlaşma on iki maddeden oluşmuş olup iki ülkenin çıkarlarını savunucu ve herhangi bir dış güçlere karşı birbirlerini destekleyici mahiyettedir.
Keywords: Caferov, Memmed Yusuf, 1885-1938; Mehmandarov, Samet Bey, 1855-1931; Sulkeviç, Süleyman Bey, 1865-1920; Gegechkori, Evgeni, 1881-1954; Ramishvili, Noe, 1881-1930; Gedevanov, Alexander; Odishelidze, Ilia, 1865-1924; Azerbaijan; Armenia; Georgia; Tbilisi-Georgia; Treaties