İstanbul’daki mültecilerin durumları ve kültür seviyeleri hakkında kendi görüşlerini ifade eden Ömer Haydaroğlu'nun Haydar Bammat'a mektubu - Haydaroğlu, Ömer (Sultan Omar), ?-1973 (My University, 1949)
Ömer Haydaroğlu Haydar Bammat’a yazmış olduğu bu uzun mektubunda İstanbul’daki mültecilerin durumları, kültür seviyeleri hakkında kendi görüşlerini ifade etmektedir Ahmed Nebi Magoma , Alihan, Jabagi, Biçeharov ve S. Şamil hakkında haberler iletmekte ve onlar hakkında kendi görüşlerini de bildirmektedir.
Keywords: Magoma, Ahmed Nebi, 1897-1961; Bammat, Haydar, 1890-1965; Kantemir, Alihan, 1886-1963; Jabağı, Vassan Girey, 1882-1961; Bicherakhov, Lazar, 1882-1952; Şamil, Said, 1901-1981; İstanbul-Turkey; Lausanne-Switzerland