T.D.'nin Haydar Bammat'a gönderdiği mektup - T. Du. (My University, 1937)
Sizin de bildiğiniz gibi onlar yönü değiştirdiler. Yani işimiz yaver gitmedi. Herhangi bir gelişme olursa size bildiririm. Artık hangi yönde nasıl çalışmak gerektiğini biliyorum ve yararlı gelişmelerden sizi haberdar ederim. Orijinali 3 Haziran 1937’de Nuf’a gönderildi. Sağ köşedeki “Kopya” yazısından 21 Mayıs tarihli mektubun bir kopyası olduğu anlaşılmaktadır.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Almanac; İstanbul-Turkey