H. B. ve M. A ile olan konuşmalarını ifade eden Alihan Kantemir'in Haydar Bammat'a mektubu - Kantemir, Alihan, 1886-1963 (My University, 1937)
H. B. ve M. A ile olan konuşmalarımız şöyleydi; M. A. seninle çalışmak istediğini dile getirdi... H. B. ise sana güveniyor... ayrıca kendisinin onlarla konuşmasından sonraki görüşlerini anlatmaktadır. Edik ile görüştüm... Biz akrabalarımızla aynı amaca doğru ilerliyoruz. Yolda onlar bir zikzak çizmeleri gerekecek. Her şey anlaşıldığı gibi ona anlatamıyorum. Bu durum için üzülmene gerek yok
The letter was written by Alihan Kantemir under a pen name.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Kantemir, Alihan, 1886-1963; Edik; H. B.; M. A.