Haydar Bammat'ın Payot Yayınevi ile kitabının dağıtımı ve satışı konusunda yaşadığı sıkıntıları bir dostuna anlattığı mektubu - Bammat, Haydar, 1890-1965 (My University, 1947)
Haydar Bammat'ın yazdığı ve alıcısının bakanlık mevkiindeki bir siyasetçi olduğu anlaşılan mektupta Bammat, Payot Yayınevi ile kitabının dağıtımı ve satışı konusunda yaşadığı sıkıntıları, yayınevinin Fransa şubesinin İslam düşmanlığına varan tutumu ve kitapta yapmasını istedikleri değişiklikleri yapmaya kendisini zorladıklarını anlatmaktadır. Bu baskıya boyun eğmeyeceğini ve kitapta hiçbir değişiklik yapmayacağını, kitabın Fransa'da başka bir yayınevi tarafından basılması için araştırma yaptığını bildirmektedir.
The second page of the letter is missing.
Keywords: Visages de l'Islam (Book); Payot (Publisher); Lausanne-Switzerland; France