Adadaki (İngiltere'deki) kolonilerinin tamamının kendisine saygı gösterdiklerini ve sempati duyduklarını söyleyen mektup sahibinin Haydar Bammat'a mektubu - (:unkn) unknown (My University, 1949)
Değerli zamanınızı boşuna almamak için uzun zamandır mektup yazmadım. Ancak, bu adadaki bizim koloninin tamamının size saygı gösterdiklerine ve sempati duyduklarına inanmanızı söyleyebilirim....
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Mr. Szead; Switzerland; London-England; Kantemir, Alihan, 1886-1963; Tuganov, Musa Bey, 1882-1950