Görüştüğü kişiler hakkında bilgi veren, Çoçi Cakeli'nin şu an çalışmadığını ve aldığı yardımın neden kesildiğini soran Michael Kedia'nın Haydar Bammat'a mektubu - Kedia, Michael, 1902-1954 (My University, 1939)
Aramızda farklı görüşler olmaması gerek demiyorum ama ortak vatanımız Kafkasya’nın çıkarları için birbirimizi doğru anlamalıyız ve arkadaşlığımızın her zaman devam etmesini temenni ederim. Mektubunun devamında da kimler ile görüşmeler yaptığını anlatmaktadır. Çoçi Cakeli şu an çalışmıyor, iki aydır sizden yardım almamış. Neden yardımları durdurduğunuzu anlamadım... Burada her şey iyi tatiller başladı...
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Kedia, Michael, 1902-1954; Balinov, Şamba, 1894-1959; Rezo; Cakeli, Çoçi; Avalishvili, Zurab, 1876-1944; Hacıbeyli, Ceyhun, 1891-1962; Assatiani, Alexander; Kvinitadze, Giorgi, 1874-1970