Alihan Kantemir'in dergi, Gürcülerle toplantı ve Kerenski hakkında Haydar Bammat'a bilgi verdiği mektubu - Kantemir, Alihan, 1886-1963 (My University, 1951)
Ali Bey, bu mektubunun Londra’dan Münih’e geldikten sonra kaleme aldığı ikinci mektubu olduğunu belirtmektedir. Bu mektubunda Ali Bey, sayının (dergi) baskıya verildiği ve çok yakın zamanda hazır olacağını yazmaktadır. Gürcülerle olan buluşma/toplantıdan sonraki durumu anlatmakta ve doğu halkının Hıristiyanlaştığını, Batının ruhuna bürünmeye çalıştığını bahsetmektedir. Rus Millî Komitesi’ni kuran Kerenski ve komite hakkında bilgi vermektedir. Kendisinin de Türkistanlılar'ın meseleleri üzerinde sıkı bağlantı kurmaya karar verdiğini yazmaktadır.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Kantemir, Alihan, 1886-1963; Magoma, Ahmed Nebi, 1897-1961; Kumuz, Hüseyin, 1890-1964; Bammat, Timur, 1925-2002; Mendel; Veli Kayyum Han, 1904-1993; Kunt; Bammat, Zeynep Chermoev, 1905-1977; Georgians; Armenians; Heiden-Switzerland; England; Munich-Germany; Kerensky, Alexandr, 1881-1970