Mektubuna cevap beklediğini belirten, Türkiye'deki tanıdık ve arkadaşlardan haberler bildiren Cemaleddin Muallaev'in Haydar Bammat'a mektubu - Musallaev, Cemaleddin, ?-1951 (My University, 1931)
Uzun zamandır Haydar Bammat’tan mektup gelmediği için çok merak ettiğini ve haberler beklediğini yazmaktadır. Bu mektubunda daha çok Türkiye’deki tanıdıkları ve arkadaşları hakkında kısaca haber göndermektedir.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Musallaev, Cemaleddin, ?-1951; Magamaev, Usuf; Hamilova; Magoma, Ahmed Nebi, 1897-1961; Şamil, Said, 1901-1981; Şahmanov; Ahmedhan; National Council; Kantemir, Alihan, 1886-1963; Beyoğlu-İstanbul; Gümüşsuyu-İstanbul; İstanbul-Turkey