Alihan Kantemir'in, Lıs kod adlı kişiye mektup yazdığını ve ondan cevap beklediği hakkında Haydar Bammat'a mektubu - Kantemir, Alihan, 1886-1963 (My University, 1938)
Haydar Bammat’ın 27 Haziran tarihli mektubuna cevaptır. "Lıs"e mektup yazdığını ve ondan cevap beklediğini ifade etmektedir. Haydar Bammat’a "Nerede senin orman müşterilerin? Onlar şimşir dışında ceviz kütüğüyle de ilgilenebilirler" şeklinde şifreli olduğu anlaşılan bir soru yöneltmektedir. Mektubun sonunda da Ali Osman Özcan hakkında bilgiler yer almaktadır.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Kantemir, Alihan, 1886-1963; Lıs (Codename); Özcan, Ali Osman; Magoma, Ahmed Nebi, 1897-1961; London-England