Bammat’ın mektubunu aldığını, borç para gönderip göndermeyeceğini soran, Lübnan'da el konan mallarını geri alabildiğini, borcu için ancak zeytinlerin olgunlaşmasını ve yağın sıkılmasını beklemesi gerektiğini bildiren Shakib Arslan'ın Haydar Bammat'a mektubu - Arslan, Amir Shakib, 1869-1946 (My University, 1942)
Bammat’ın mektubunu aldığını haber vermektedir. Arapların şöyle bir atasözü vardır: “Aç uyuyan, kubba (içli köfte) rüyası görür”. Bammat’ın kendisine gönderdiği mektubun içinde para olup olmadığını sormaktadır. El konulan malların geri iade edildiğini ancak para gönderebilmesi için zeytinler olgunlaşana ve yağ sıkıncaya kadar beklemesi gerektiğini anlatmaktadır.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Arslan, Amir Shakib, 1869-1946; Bürgenstock-Switzerland; Lebanon