Hapisten yeni çıktığını, her şeyini kaybettiğini, maddi ve manevi olarak büyük kayba uğradığını bildirerek yardım isteyen Mustafa Şangay'ın (Uzdenov) Haydar Bammat'a mektubu - Şangay, Mustafa (Uzdenov) (My University, 1948)
Mektubunda kendisi hakkında çok önemli açıklamalarda bulunmaktadır. Yedi sene evvel hapishaneye gönderildiğini ve kısa zaman önce hapisten çıktığını bildirmekte ve kendisinin her şeyini kaybettiğini, maddi ve manevi olarak büyük kayba uğradığını bildirerek yardım istemektedir.... Mektubun sonunda kendisinin artık Mustafa Şangay ismini kullanmakta olduğunu bildirmektedir.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Şangay, Mustafa (Uzdenov); Musallaev, Cemaleddin, ?-1951; Kantemir, Alihan, 1886-1963; Samson; Beyoğlu-İstanbul; İstanbul-Turkey; Lausanne-Switzerland