Kendisinin, Bammat'ın ve Shakmanov'un aralarında yaptıkları görüşmelerin neticesi olarak Kuzey Kafkasya Cumhuriyeti Millî Konseyi'nin oluştuğuna dair İsmail Shakov'un Haydar Bammat'a mektubu - Bammat, Haydar, 1890-1965 (My University, 1930)
Sizinle olan telefon görüşmemizden sonra yine de kendi görüşlerimi bildirmek istedim. 8 Aralık’ta toplantıda kabul edilen Kuzey Kafkasya Cumhuriyeti Millî Konseyi hakkındaki durum Millî Konseyin temsilcileri olarak siz ve Şakmanov ile Delegasyon temsilcisi olarak benim aramızdaki defalarca yaptığımız görüş alışverişinin neticesidir.... Burada kayda değer önemli bilgiler, açıklamalar ve görüşler yer almaktadır.
Keywords: Shakov, İsmail; Bammat, Haydar, 1890-1965; Shakmanov, Pago; Topchubashov, Ali Mardan Bey, 1862-1934; Chkhenkeli, Akaki, 1874-1959; Chermoev, Abdulmecid, 1882-1937; National Council; Delegation; North Caucasus; Paris-France