Kafkasyalı halkların göç faaliyetlerine ve Prometheé grubuna dair bir yazı - (:unkn) unknown (My University, 2026)
Bu yazıda; Polonya tarafından desteklenen Prometheé grubunu oluşturan Gürcü, Azerbaycan ve Kuzey Kafkasya halkları, onların Türkiye, Ermenistan, İtalya gibi ülkelerle olan ilişkileri ve yaptıkları yayınlara ilişkin bilgiler yer almaktadır.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Zhordania, Noe, 1868-1953; Resulzade, Mehmed Emin, 1884-1955; Şamil, Said, 1901-1981; Kedia, Spiridon, 1884-1948; Prometheans; Caucasus; Mensheviks; Bolshevism; Turkey; Italy; Russia; Georgia; Azerbaijan; North Caucasus; Poland; Austria; Europe; Armenia; Russian-Turkish borders; Islamic culture; Kartlossi (Journal); Georgia (Journal); Tetri Giorgi (Newspaper); Kurtuluş (Journal); Le Caucase (Journal); Severnıy Kavkaz (Journal); Şimali Kavkaz (Journal); Prometheus Review; Caucasus (Journal); AZG (Newspaper)