Haydar Bammat’ın Georges Rivoire takma adıyla kaleme almış olduğu "L’Islam en Marche" (Yükselen İslam) adlı eserine ait bazı müsveddeler - Bammat, Haydar, 1890-1965 (My University, 2026)
Haydar Bammat'ın bir kitap olarak yayınlamayı tasarladığı ancak II. Dünya Savaşı koşullarında yayınlama fırsatı bulamadığı "L'Islam en Marche" (Yükselen İslam) başlıklı çalışmasının müsvedde dosyalarından birisidir. Çalışma 1944 Şubat ayında İsviçre, Lozan'da çıkan "Le Mois Suisse" dergisinde yayımlanmaya başlamış ve derginin yayın hayatına son verdiği Haziran 1945'deki son sayısına kadar her sayısında tefrika halinde yayınlanmıştır. Son yayımlanan bölümün bitiminde "devamı var" ibaresi yer almaktadır. Çalışmanın içindeki "L'apport de la civilisation musulmane et son influence sur l'Occident" (Müslüman medeniyetinin Batı'ya katkısı ve etkisi) başlıklı bölümse, 1944'de Fransa'da "La Republique" gazetesinde üç bölüm halinde yayınlanmıştır. Aynı bölüm daha sonra 1962'de İngilizceye, 1966'da Türkçeye tercüme edilmiş ve yayınlanmıştır.
Keywords: Georges Rivoire (Pseudonym of Bammat); L’Islam en Marche (Article); Islam; Islamic civilization; Islamic science