Moskova Hükümeti'ne karşı Dağıstan'da başlayan büyük ayaklanma hakkında Arbek'in mektubu - Arbek (My University, 1926)
9 Kasım 1926 tarihinde Avrupa yayınlarında Londra ve Berlin radyolarında Dağıstan’da Moskova Hükümeti’ne karşı ayaklanmaların ortaya çıktığını bildirdiler. Bu ayaklanmalar, Doğuda Hazar Denizine kadar uzanan Kuzey Kafkasya’nın önemli bölgelerini kapsayan ve bütün halkın katıldığı ciddî bir ayaklanmaydı. Dolayısıyla da Moskova Hükümeti hala da bu harekâtı bertaraf etmiş değildir.... Dağıstan’daki son olaylar bu yazıda teferruatları ile anlatılmaktadır.
Keywords: Dagestan Uprising; Dagestan; Europe; London Radio; Berlin Radio; Moscow-Russia; Petrovskiy; And Region; Avar Region; Hunzakh; Gunib-Dagestan; Tarhanova; Chechnya; Caspian Sea; Arbek