Kuzey Kafkasya temsilcilerinden Han Buba’nın Haydar Bammat’a gönderdiği Osmanlı-Alman ve Kafkas ilişkileri için önemli olan mektup - (:unkn) unknown (My University, 1918)
Mektupta Kafkasya’daki siyasî durumlar hakkında çok önemli ve ciddî bilgiler bulunmaktadır. İngiliz, Moskova, Alman ajanları ile çalışmakta olan bazı kurum ve şahıslar hakkında kısaca bilgi vermektedir.
Keywords: Caucasia; England; Germany; Moscow-Russia; Tbilisi-Georgia; Killigil, Nuri, 1889-1949; Chermoev, Abdulmecid, 1882-1937; Batumi-Georgia; Dagestan; Temirhanov, Zubeyr; Kantemir, Alihan, 1886-1963; Buba, Han