Seyahatinin gecikeceğini Alihan'dan öğrendiğini, işlerin yolunda gitmesi için bir an evvel Alihan'a varması gerektiği hakkında Tambi Elekhoti'nin Haydar Bammat'a mektubu - Elekhoti, Tambi, 1889-1952 (My University, 1940)
Alihan’dan bir az önce mektup aldım ve sizin gecikeceğinizi söylüyor. Biz engelleri aşıp kendi aramızda bağlantılar kurmamız gerekir. Şalva’dan mektup ve onun dergisini aldım. Bu dergi ile Şalva balayı yaşamaktadır. Beni çok düşündüren ikinci mesele de Anadolu Ermenilerine buradan gösterilen ilgi. İsviçre’yi hemen terk edin ve Alihan’a gidin. Ne kadar erken olursa o kadar iyi.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Elekhoti, Tambi, 1889-1952; Amirejibi, Shalva, 1887-1943; Kantemir, Alihan, 1886-1963; Paris-France; Switzerland