Haydar Bammat'ın Paris'teki Müslüman öğrencilere hitaben yaptığı üçüncü konuşmanın metni - Bammat, Haydar, 1890-1965 (My University, 1955)
Haydar Bammat tarafından Paris İslam Merkezi'nde Müslüman öğrencilere verilen üçüncü konferansın konuşma metni olan bu yazıda, Türkiye'nin dünü-bugünü ve Osmanlı'nın yükseliş dönemi anlatılmaktadır.
Keywords: Islamic Cultural Centre-Paris; Islam; Islamic World; Muslims; Turkey-History; Ottoman Empire; Conferences; Paris-France