Rahatsızlığı ve Kafkasya faaliyetleriyle ilgili olarak Haydar Bammat'a gönderilmiş mektup - (:unkn) unknown (My University, 1939)
Kendisine gönderdiği mektup ve Kedia ailesinin verdiği para için Bammat’a teşekkür etmektedir. Bammat’ın iyileşmeye başladığından haberdar olduğunu da ifade etmekte ve Kafkasya işleri ile tekrar ilgilenmesi gerektiğini söylemektedir. Bütün öfke ve ısrarlara rağmen Bammat’ın vatandaşları üzerindeki etkisi büyüktür. Her halde faaliyetler ve Bammat’ın hastalığı Kafkasya’daki iç ve dış nedenlerin ilerlemesini engellemiştir. İşbirliği Kafkasyalılar için yeni bir kavramdır.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Kedia, Michael, 1902-1954; Caucacians; Caucasian collaboration; Caucasian Union; Le Caucase (Journal); Paris-France