Gönderdiği eşyaları aldığını, hepsinin gerekli olan şeyler olduğunu bildiren ve Türkiye'ye seyahat ile meselelerden bahseden Halil Bey Hasmemmedov'un Haydar Bammat'a mektubu - Hasmemmedov, Halil Bey (Gürgören), 1873-1945 (My University, 1943)
Sizin kolyeyi aldım. Göndermiş olduğunuz eşyalar gerçekten lazım olan şeylerdi. Size teşekkür ederim. Akabinde de Halil Türkiye’ye geri dönme ile ilgili meseleden bahsetmektedir.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Hasmemmedov, Halil Bey (Gürgören), 1873-1945; Travel; Turkey; Mirza Bey; İstanbul-Turkey; Berlin-Germany; Lausanne-Switzerland