Kavkaz dergisinde Türkiye aleyhine yazılmış imzasız iki makaleden ve Batum hakkında yazılanlardan hoşlanılmadığı, bu sebeple H.B.'nin (büyük ihtimalle Haydar Bammat'ın) Ankara ile görüşme isteğinin tehir edilmesi hakkında bir yazı - (:unkn) unknown (My University, 2026)
Amca..., Kim tarafından ne zaman yazıldığı tam olarak belli olmayan bu yazıda başı Rusça başlamış olup devamı Türkçe’dir. 12 Mayıs’ta buraya gelmek istiyor.... Devamında da Hacı ile iki defa görüştüğünü ve kendisine derginin Nisan ayı sayısını gösterdiğini ve bu sayı ile aralarında geçen konuşmaları yazmaktadır.
Keywords: Kavkaz (Journal); Hacı (Codename); Alihan Kantemir-Uncle; Bammat, Haydar, 1890-1965; Turkey; Batumi-Georgia