Arkadaşların Ali’nin her çeşit yayın faaliyetlerini bırakmasını istediklerini, 30'unda Ağustos sayısının çıkacağını, 31'inde Lozan'a gelmek istediğini ifade eden Tambi Elekhoti'nin Haydar Bammat'a mektubu - Elekhoti, Tambi, 1889-1952 (My University, 1939)
Dün akşam saat 11’e kadar senin telefonunu bekledik.... Buradaki işler hakkında bir şey söylememize gerek yok. Yayınlanan anlaşma yeterince anlatmaktadır. Dün arkadaşlar Ali’nin her çeşit yayın faaliyetlerini bırakmasını söylediler. 30’unda Ağustos sayısı çıkacak ve den de 31’inde sizin yazdığınız gibi Lozan’a gelmek istiyorum. Orada her şeyi konuşuruz....
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Elekhoti, Tambi, 1889-1952; Kantemir, Alihan, 1886-1963; Lausanne-Switzerland