Ağabeyinin ailesi ve ağabeyinin işlerinden bahseden Alihan Kantemir'in Haydar Bammat'a mektubu - Kantemir, Alihan, 1886-1963 (My University, 1937)
Bu mektubunda ağabeyinin ailesi ve ağabeyinin işlerinden bahsetmektedir. 1 tarihinde ağabeyimin dersleri başlayacak. Edik Bursa’ya gitti, Lısıy Ankara’da, belki bir günlüğüne buraya gelecek. Çocukları mümkün olduğu kadar yerleştir. Çünkü onların okuması lazım. Bütün gerekli olan bilgileri sana gönderdim...
The letter was written by Alihan Kantemir under a pen name.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Edik; Kantemir, Alihan, 1886-1963; Lısıy; Teteresova