Ankara, Eskişehir ve Konya'ya seyahatinden, Osman'ın radyo üzerine uzmanlaşmak istemesi üzerine ne düşündüğünü soran Alihan Kantemir'in Haydar Bammat'a mektubu - Kantemir, Alihan, 1886-1963 (My University, 1937)
Ankara’da üç gün kaldım, Eskişehir’e gidiyorum oradan da Konya’ya. Ankara’da bizim çevremizden çocuklar yok. Bizim Osman radyo üzerinde uzmanlaşmak istiyor, bu konuda kendi görüşlerini bildirirsen iyi olur. Mektubunda Türkiye’de bulunan kendi arkadaşları hakkında da kısaca haber vermektedir.
The letter was written by Alihan Kantemir under a pen name.
Keywords: Ankara-Turkey; Eskişehir-Turkey; Konya-Turkey; Azerbaijan; Aziz; Adil; Aksas; Ataev; Küçük Mehmet; Murad; Osman; Bammat, Haydar, 1890-1965; Yaşar