Derginin iki sayısını almadıklarını, İstanbul'a dergi sokmadıklarını ifade eden, İstanbul'daki faaliyetler, Azeriler-Dağlılar Birliği ve faaliyetleri hakkında bilgi veren, maaşı az olduğu için işinden şikayet eden Alihan Kantemir'in Haydar Bammat'a mektubu - Kantemir, Alihan, 1886-1963 (My University, 1935)
Derginin iki sayısını almadık. İstanbul’a artık dergi sokmadıklarını Şefi Bey Rüstembeyli Bey sana yazmış olmalı. Ama yine de biz kendi işlerimizi devam ettirmek mecburiyetindeyiz... Mektupta İstanbul’daki faaliyetler hakkında, kimler ile görüşüp hangi konuları tartıştığı konusunda önemli bilgiler bulunmaktadır. Burada Azeriler-Dağlılar Birliği ve faaliyetleri hakkında da çok önemli açıklamalar yer almaktadır. Bu mektupta çeşitli konularda çok önemli bilgiler yer almakta olup büyük önem taşımaktadır ve mektubun son bölümünde de fazla çalışıp az para kazandığı için çalışmakta olduğu işinden memnun olmadığını, bu işin diğer siyasî işlerini oldukça aksattığını bildirmektedir.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Kantemir, Alihan, 1886-1963; Elekhoti, Tambi, 1889-1952; Rustambeyli, Şafi Bey, 1893-1960; Resulzade, Mehmed Emin, 1884-1955; İstanbul-Turkey; Kavkaz (Journal); Azerbaijan-Mountaineers Union