Otto Hermann von Lossow'un Almanya Hükümeti’nin Kuzey Kafkasya ve Dağıstan’a yardımcı olmaya hazır olduğunu bildiren mektubu - von Lossow, Otto Hermann, 1868-1938 (My University, 1918)
von Lossow mektubunda; Alman Hükümetinin Kuban meselesinde bölgenin çıkarlarını Kuzey Kafkasya ve Kafkas-Ötesi’nin çıkarlarıyla birleştirecek her türlü dostane çözümü büyük bir memnuniyetle değerlendireceğini, eğer Bammat da bu noktada mutabıksa barış antlaşmasının Kuzey Kafkasya Cumhuriyetini ilgilendiren maddelerini Osmanlı Devleti ve Kafkas-Ötesi temsilcileriyle müzakereye davet edileceğini bildirmektedir. Ayrıca Kuzey Kafkasya sınırları, Dağıstan ve Terek bölgeleri, Kuban Kazakları hakkında bilgi vermekte ve Avusturya, Macaristan ve Bulgaristan Delegelerinin görüşmede yer almak üzere Batum’a geleceklerini yazmaktadır.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Caucasus; Transcaucasia; North Caucasus; Dagestan; Germany; Russia; German Delegation; Terek District; Ciscaucasia; Kuban District; Ukraine; Cossacks; Treaty of Brest-Litovsk, 1918; Ottoman Empire; Austro-Hungaria; Bulgaria; Batumi Conference, 1918; Batumi-Georgia