Amcasının daha gelmediğini, teyzesinin onun daha Hoca ile görüşmediğini söylediğini aktaran Alihan Kantemir'in Haydar Bammat'a mektubu - Kantemir, Alihan, 1886-1963 (My University, 2026)
16 Haziran ve 18 Haziran tarihli mektuplarını aldım ve çok etkilendim. Amcam daha gelmedi ama teyzem onun daha Hoca ile görüşmediğini söyledi. Şimşit’in teklifini yarın göndereceğim. Abim No. 13 sayısını aldı ve amcama gönderdi, ben ise hiçbir şey almıyorum. Ablam ve abim sana selam söylüyorlar. Memlük geldi.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Kantemir, Alihan, 1886-1963; Hoca (Codename); Lıs (Codename); Şimşit; Alihan Kantemir-Uncle; Alihan Kantemir-Aunt; Alihan Kantemir-Sister; Alihan Kantemir-Older brother; Tan, Memlük; Nisuaz Kahve ve Pastahane-Beyoğlu; İstanbul-Turkey