Bir zamanlar Dağlı Konseyi'nin kapılarını çaldığını, şimdi ise başka bir partiyi desteklediğini yazan Ahmet Tsalıkkatı'nın Haydar Bammat'a mektubu - Tsalıkkatı, Ahmet, 1882-1928 (My University, 1927)
Ben o zamanlar Dağlı Konseyinin, T.. ve Ko’nun kapılarını çaldım. Ancak beni geçirmediler. Senin bildiğin gibi sadece iki oy aldım ve artık başkan değilim. Ben de “B. Dağlıların” partisini desteklemeye karar verdim... Biz entelektüel güç bakımından zayıfız.... Ne düşündüklerini bir iki kelime ile ifade et..
Keywords: Tsalıkkatı, Ahmet, 1882-1928; Prague-Czech Republic; Bammat, Haydar, 1890-1965