Sabah Trabzon'a vardığını bildiren, buradaki durumun da Paris'ten farklı olup olmadığını soran Halil Bey Hasmemmedov'un Haydar Bammat'a mektubu - Hasmemmedov, Halil Bey (Gürgören), 1873-1945 (My University, 1938)
Bugün sabah buraya geldim... Bizim arkadaşlardan birisinden duyduğuma göre Paris’te de benzer durum söz konusu mudur?.. Benim isteklerimi kısa bir müddet içinde yerine getirebileceğinize inanıyorum...
Keywords: Paris-France; Trabzon-Turkey; Zulfigar; Osman; Hasmemmedov, Halil Bey (Gürgören), 1873-1945; Bammat, Haydar, 1890-1965