Bu mektupla bir makale gönderdiğinden, Rusya'nın Kafkasya'nın en büyük düşmanı olduğundan bahseden Vakhtang Tsitsishvili'nin Haydar Bammat'a mektubu - Tsitsishvili, Vakhtang, 1892-1964 (My University, 1936)
Tsitsishvili, Haydar Bammat’a bu mektubuyla birlikte bir makale de göndermiş olduğunu beyan etmektedir. Mektubunda Rusya’yı Kafkasya’nın en büyük düşmanı olarak göstermekte ve Rusya’yı ortadan kaldırmak için neler yapılması gerektiğine dair kendi görüşlerini beyan etmektedir.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Tsitsishvili, Vakhtang, 1892-1964; Kavkaz (Journal); Articles; Russia; Europe; Novgorod; Belarus; Asia; Ukraine; Turkey; Iraq; Syria; Arabia; Georgia; Şah Abıg; Magomed Han; France