Haydar Bammat'ın "Visages de I'Islam" adlı kitabını Almanca'ya tercüme etmek isteyen Hertha Homburger'e yazdığı mektup - Bammat, Haydar, 1890-1965 (My University, 1947)
Lugano'dan Hertha Homburger adlı bir kadının Payot Yayınevi'ne gönderdiği ve "Visages de l'Islam" adlı kitabı Almanca'ya tercüme etmek istediğini bildiren mesajına istinaden Haydar Bammat gönderdiği cevabi mektupta, çalışmalarına göstermiş olduğu ilgi için Hertha Homburger'e teşekkür ederek daha önce Bonn'daki bir profesörle aynı konuda istişareler yürüttüğünü bildirmektedir. Ancak ahlaki olarak kendini yükümlü saydığını, resmi bir taahhütte bulunmadan ve kendisine cevap vermeden önce durumu açıklığa kavuşturmak istediğini ifade etmektedir. Mektupla birlikte kitabının bir kopyasını da gönderdiğini yazan Bammat, kitabının Lugano'daki kitapçılarda bulunup bulunmadığını kendisine bildirmesini rica etmektedir. Aksi takdirde dağıtım eksikliğini Payot Yayınevi'ne bildirmek zorunda kalacaktır.
Keywords: Homburger, Hertha; Visages de l'Islam (Book); Payot (Publisher); Lugano-Switzerland; Lausanne-Switzerland; Bonn-Germany