Kafkasya’nın ekonomik, siyasal, toplumsal, jeopolitik konumunu ve onun Rusya ile diğer yabancı ülkeler arasındaki önemini ihtiva eden, yazarı belli olmayan makale - (:unkn) unknown (My University, 1936)
Bu, Kafkasya’nın ekonomik, siyasal, toplumsal ve jeopolitik konumunu ve onun Rusya ve diğer yabancı ülkeler arasındaki önemini ihtiva eden çok önemli makalelerden biridir . Makale on bir sayfadan oluşmaktadır. Ancak kim tarafından yazıldığına dair herhangi bir not bulunmamaktadır.
Keywords: Russia; Caucasia; Azerbaijan; Samarkand-Uzbekistan; Kokand-Uzbekistan; Merv-Turkmenistan; Turkey; Japan; Germany; Italy; Poland; Georgia; Russian Social Democratic Party; Paris-France; Austria; Jordan; Dagestan; Ingush; Resulzade, Mehmed Emin, 1884-1955