Türkiye’deki siyasi partiler ve gruplardan bahseden, Türkiye’nin iç ve dış siyaseti ile ekonomisine geniş yer ayıran yazı - (:unkn) unknown (My University, 2026)
12 sayfadan oluşan bu yazı, ne zaman kaleme alındığı belli olmamakla beraber konu başlığından da belli olduğu gibi Türkiye hakkındadır. Yazıda Türkiye’deki siyasi partiler, gruplardan bahsedilmiş olması ve Türkiye’nin iç ve dış siyaseti ve ekonomisi konusuna geniş yer ayrılması bakımından büyük önem taşımaktadır. Olayın hangi yönü alacağını beklemeden daha önce ... Dünya olaylarında kaybeden tarafların önünde Türkiye baştan itibaren kendi konumunu belirledi ve resmi olarak açıkladı. İngilizler tarafından hazırlanan planı kabul ederek Türkiye siyasetçileri demokrasi sahalarına katıldılar.... ... Tarihten de belli olduğu gibi Türklerin hakimiyette bulunmaları vatanseverlilik ve hakikat devri olarak karakterize edilmiştir....
Keywords: Turkey; Turks; English people; İnönü, İsmet, 1884-1973; Atatürk, Mustafa Kemal, 1881-1938; Kumuz, Hüseyin, 1890-1964; Yalçın, Hüseyin Cahit, 1875-1957; Yeni Sabah (Newspaper); Atay, Falih Rıfkı, 1893-1971; Ulus (Newspaper); Ankara-Turkey; Abalıoğlu, Yunus Nadi, 1879-1945; Daver, Abidin, 1886-1954; Cumhuriyet (Newspaper); Sazak, Mehmed Emin, 1882-1960; Mersinli Cemal Pasha, 1872-1941; Karabekir, Kazım, 1882-1948; Eldeniz, Naci, 1875-1948; Türk Milli Birliği (T.M.B.); M. Nihal Aziz; Erim, Ziyaeddin Said; Talha; Dağıstanlı Ebuselam; Dr. Ali; Feyzi Bey; Mıhçıoğlu, Halil Naci, 1903-1986; Karaoğuz, Vehbi; Ayyıldız, Süreyya; Bursa-Turkey; Zonguldak-Turkey; Şahin, Talat; Suyabatmaz, Zekeriya; Şahinbaş, Kasım; Avukat Garib; Niğde-Turkey; Yurdakul, Halil Nuri, 1898-1970; İzmit-Turkey; Hoca Fuat; Samsun-Turkey; Balcızade Mehmet; Bartın-Turkey; Harput, Avni; Ayvalık-Balıkesir; Balıkesir-Turkey; Mustafa; Adana-Turkey; Pendik-İstanbul; İstanbul-Turkey; Adapazarı-Turkey; Ramazanoğlu, Niyazi, 1889-1965; Şamil, Said, 1901-1981; Kezrak, Salih, 1864-1939; Muğlalı, Mustafa, 1882-1951; France; Bayar, Celal, 1883-1986; Gündüz, Asım, 1880-1970