Türkiye'den haberlerin, Dağıstan’dan gelen iki Çerkes ve onların anlattığı haberlerin yer aldığı Haydar Bammat'a gönderilmiş bir mektup - (:unkn) unknown (My University, 1932)
Kendi şahsî hayatından ve Türkiye’deki haberlerden bahsetmektedir. Mektubun son bölümlerinde Dağıstan’dan gelen iki Çerkes ve onların anlattıkları haberleri aktarmaktadır.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Dagestanis; Circassians; Erzurum-Turkey; İstanbul-Turkey; Samsun-Turkey