Kafkasya'nın bağımsızlığından, Musavat Partisi'nden, Milli Devrimci Partisi gibi partilerden, pek çok siyasi meselelerden ve borçlarından dolayı maddi yardıma ihtiyacı olduğundan bahseden Alihan Kantemir'in Haydar Bammat'a mektubu - Kantemir, Alihan, 1886-1963 (My University, 1928)
Ali, Haydar Bammat’a göndermiş olduğu bu mektubunda Kafkasya’nın bağımsızlığı, “Musavat”, devrimcilerin Millî Partisi gibi partiler, kurumları ve bunların yanında birçok siyasî meseleleri ele almaktadır. Mektup bu konular açısından önem taşımaktadır. Sonunda da kendisinin maddî yardıma ihtiyacı olduğunu ve borçlarını ödeyebilmesi için Haydar Bammat’ın kendisine yardımcı olmasını rica etmektedir.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; İstanbul-Turkey; Musavat Party-Azerbaijan; Europe; National Revolutionary Party; Dagestan; Şamil, Said, 1901-1981; Kantemir, Alihan, 1886-1963